Kuchnia

Bez glutenu

Zupa Gulaszowa » Słodkie Słone


Składniki:

3 marchwie
korzeń pietruszki
kawałek selera
cebula
600 g mięsa do wyboru: wołowe np. gulaszowe, wieprzowe np łopatka lub indycze np. pierś
400 g pieczarek
2 papryki
3 ziemniaki
słoiczek przecieru (około 300 g)
sól, pieprz do smaku
łyżka oregano
pół łyżeczki ostrej papryki w proszku
ząbek czosnku
listek laurowy
2 kulki ziela angielskiego

Przygotowanie:

1)Mięso dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na złoty kolor i wrzucamy do dużego garnka. Marchew, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w słupki, cebulę w drobną kosteczkę. Warzywa przekładamy do garnka z mięsem, zalewamy wodą (około 2 l), dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, sól i pieprz oraz oregano i paprykę. Gotujemy około 40 minut.

2)Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę, pieczarki myjemy i kroimy w plastry, paprykę kroimy w kosteczkę – wszystko dorzucamy do zupy. Dodajemy również przecier pomidorowy i gotujemy zupę jeszcze przez 20 minut.

Smacznego!



Read more: http://slodkieslone.pl/zupa-gulaszowa/#ixzz2eEuYwXVa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation