Kuchnia

przepisy

Jajka po meksykańsku

Składniki

1 łyżka oliwy z oliwek
1 szt. mała cebulka, drobno posiekana
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka papryki czerwonej
3 pomidory grubo pokrojone
pół papryki, oczyszczonej, drobno pokrojonej
80 ml bulionu / rosołu
2 jajka
2 łyżki grubo startego sera
- natka pietruszki, posiekana
dodatkowo grzanki, pieczywko

Sposób przygotowania

rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulkę i smażymy 1-2 minuty, dodajemy czosnke, paprykę przyprawę, mieszamy i smażymy razem ok minuty. Dorzucamy pomidory i paprykę, mieszamy, smażymy ok 5 minut.

dolewamy bulion i gotujemy ok 5 minut do zagęstnienia. doprawiamy solą i pieprzem. robimy 2 zagłębienia, w które wbijamy jajka i gotujemy ok 2-3 minut, do ścięcia się białek.

na koniec sypiemy pietruszkę i ser, podajemy z grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation