Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SOCZYSTE SZASZŁYKI Z GRILLA - składniki:
1 kg mięsa wieprzowego (szynka
łopatka) lub baraniny
4 łyżki oliwy
100 ml czerwonego wytrawnego wina
1 łyżka sosu sojowego
2 posiekane ząbki czosnku
1 łyżka cukru brązowego
po 1 łyżeczce kminku; papryki i rozmarynu
&; 189; łyżeczki mielonego chili
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sól do smaku
4 cebule
2 młode cukinie (lub papryka)
SOCZYSTE SZASZŁYKI Z GRILLA - sposób przygotowania: Wymieszać składniki marynaty, żeby cukier się rozpuścił.
Obraną cebulę pokroić na plasterki.
Mięso pokroić na kawałki (ok. 3x3 cm). Kawałki mięsa wymieszać z marynatą i cebulą, przykryć, odstawić na noc do lodówki.
Cukinię umyć, pokroić w plasterki ok. 0,5cm grubości.
Mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z cebulą i cukinią.
Ułożyć na rozgrzanym grillu, przewracać czas od czasu, żeby opiec z każdej strony.
Podczas grillowania polewać kawałki mięsa marynatą, żeby nie wysychało.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation