Inne

przepisy

TURECKIE CIASTECZKA MIGDAŁOWE - składniki:
Syrop:
75 dag cukru
sok z 1/2 cytryny
3 szklanki wody
Ciasto:
30 dag mąki
12 dag cukru pudru
25 dag stopionego masła
3 jajka
szczypta soli
1 cukier waniliowy
15 dag obranych całych migdałów
TURECKIE CIASTECZKA MIGDAŁOWE - sposób przygotowania: Przygotuj syrop: zagotuj wodę z cukrem, dodaj sok z cytryny, gotuj 10 minut. Ostudź, usuń pianę. Zrób ciasto: mąkę przesiej do miski, pośrodku zrób dołek. Wlej stopione masło, dodaj jajka wymieszane z cukrem pudrem, szczyptę soli i cukier waniliowy. Wyrób ciasto mikserem, ulep kulki wielkości orzecha włoskiego, ułóż na natłuszczonej blasze. Na środek każdej kulki wciśnij migdał, piecz 40 minut w temp. 180°C. Gorące ciastka włóż na 20 minut do syropu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation