Kuchnia

zupy

zupa rybna z łososiem

Składniki:

1,5 litra zimnej wody
filet z łososia ok 300g
włoszczyzna (2 średnie marchewki,1 pietruszka, 1/4 selera, 4 cm pora)
1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę np. Pudliszki
1 czerwona papryka
4 ziemniaki
sól,pieprz
łyżeczka ostrej papryki
świeży koperek
1 łyżeczka lubczyku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka pietruszki
ewentualnie 1 łyżeczka jarzynki do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek













Przygotowanie:

Warzywa obieramy, myjemy pod bieżącą wodą
Marchew kroimy w zapałki,ziemniaki w kostkę,korzeń pietruszki w cienkie plasterki,seler w drobną kostkę,por wkładamy w całości,całość zalewamy zimną wodą,gotujemy ok 15min
Paprykę myjemy i kroimy w paseczki,podduszamy na oliwie,dodajemy do zupy
Dodajemy również pomidory i gotujemy ok 5 min
Łososia myjemy,ściągamy skórę i kroimy w większą kostkę
Rybę wkładamy do zupy i gotujemy jeszcze 10 min
Na koniec doprawiamy do smaku przyprawami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation