Kuchnia

sałatki i surówki

Sałatka z zupek chińskich

Składniki:
3 opakowania zupek chińskich o smaku kurczaka
2 filety z kurczaka
1 słoiczek pieczarek marynowanych
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1/2 pęczka natki pietruszki
200 ml wody
2 łyżki oleju
Sos:
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
pieprz czarny
sól
Przygotowanie:
Makaron kruszymy,dodajemy do niego przyprawy z zupek i zalewamy wrzątkiem.Mieszamy i odstawiamy na bok,aby makaron napęczniał.W tym czasie filety z kurczaka kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy kurczaka i smażymy.Podprawiamy ulubiona przyprawą.Paprykę myjemy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Marynowane pieczarki odsączamy z zalewy.Jeśli pieczarki są duże to kroimy na mniejsze części.Do makaronu dodajemy kurczaka,paprykę,pieczarki i osączoną kukurydzę.Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą,dodajemy do sałatki i mieszamy.Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Gotową sałatkę odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation