Kuchnia

sałatki

Śledzie pod pierzynką – szuba

Składniki:
4-5 ugotowanych ziemniaków
1 cebula
4 filety śledziowe solone lub w oleju
3 ogórki kiszone
2 średnie buraki ugotowane lub upieczone – tutaj przepis jak to zrobić
3 jajka
majonez

Wykonanie:
Śledzie jeśli są solone namoczyć w wodzie kilka godzin. Opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem, odcedzić.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
Buraki zetrzeć na tarce jarzynowej.
Ziemniaki, ogórki pokroić w kostkę.
W przeźroczystym naczyniu układać warstwami: ziemniaki, cebulę, śledzie,majonez, ogórki, buraki, majonez, jajka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation