Kuchnia

gofr

4szkl.mąki,
25dag margaryny,
szklanka cukru,
pół szklanka mleka,
4 jaka,
cukier waniliowy,
łyżka amoniaku.
Mąkę przesiać dodać pozostałe
składniki oprócz mleka, które należy podgrzać dodając amoniak, z tym
wyrobić ciasto i rozwałkować.
Wykrawać ciastka i posmarować roztrzepanym jajkiem i obtoczyć w cukrze.
Piec w 180 stopniach na złoty kolor.

Ciastka wyśmienicie smakują. Są bardzo dekoracyjne, gdy obtoczymy je w grubym cukrze.



Etapy przygotowania

1. Mąkę przesiać dodać pozostałe
składniki oprócz mleka, które należy podgrzać dodając amoniak, z tym
wyrobić ciasto i rozwałkować.
2. Wykrawać ciastka i posmarować roztrzepanym jajkiem i obtoczyć w cukrze.
Piec w 180 stopniach na złoty kolor.

Zobacz inne przepisy dodane przez kla17udia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation