Kuchnia

Słodkości

Cappuccino

Składniki:
I CIASTO
8 jajek
28 dag cukru kryształu
16 dag mąki pszennej
4 dag kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

II CIASTO
20 dag wiórków kokosowych
5 białek
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

MASA
5 żółtek
1 cukier waniliowy
3 łyżki mąki
1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
25 dag masła
3 dag kawy cappuccino w proszku, o smaku waniliowym
Wykonanie:
I CIASTO
1. Białka ubić na sztywno, dodac cukier i żółtka
2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać
3. Wylać na formę do pieczenia
4. Piec w temp. 160-180oC ok. 30-40 min.
5. Po upieczeniu przekroić na 2 części

II CIASTO
1. Białka ubić z cukrem
2. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać
3. Piec na złoty kolor w temp. 160-180oC przez 30 min.

MASA
1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać
i ugotować budyń
2. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając

PRZEŁOŻENIE PLACKA
I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto - polewa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation