Kuchnia

ryby

Tajskie krewetki z grila

Składniki:
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżki sosu rybnego
1 łyżka miodu
1 łyżka startego imbiru
4 zmiażdżone ząbki czosnku
2-3 cebulki ze szczypiorkiem
½ łyżeczki ostrej chili w proszku
1 kg obranych krewetek
Przyrządzenie:
Składniki marynaty wymieszać i odstawić do lodowki na 30 minut.
Marynatę wyjąć z lodówki, wrzucić do niej krewetki i starannie wymieszać.
Wstawić do lodówki na kolejne 30 minut.
Krewetki wyjąć z lodóki, nadziać na patyczki.
Piec na gorącym grillu po 2 minuty z każdej strony
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation