Kuchnia

ryby

Łódeczki avocado z łososiem

Składniki ( na 2 łódeczki):

1 owoc awokado
pół łodygi selera naciowego
50 g wędzonego łososia
sok z połowy cytryny
2-3 łyżki płatków migdałowych
sól, pieprz
szczypiorek


Przygotowanie:

Awokado umyć, przekroić, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. "Miseczkę" z awokado skropić połową soku z cytryny.

Miąższ wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny.

Seler naciowy i łososia pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać razem z miąższem.

Dodać posiekany szczypiorek i 2 łyżki płatków migdałowych, wymieszać i pzrełozyć do miseczek z awokado.

Oprószyć solą i pieprzem, udekorować płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation