Kuchnia

zioła

Bazylia - jest niezwykle prosta w uprawie, bez problemu zaadaptuje się w warunkach domowych. Należy jedynie pamiętać o regularnym podlewaniu i ekspozycji na słońce.

Oregano - to obok bazylii numer jeden w kuchni włoskiej. Możesz używać świeżych liści, jak i zasuszyć ich część.

Mięta - ta orzeźwiająca roślina powinna znaleźć się w każdej kuchni. Jest bajecznie prosta do wyhodowania i utrzymania. Jeśli lubisz miętę, kup więcej, niż jedną odmianę - każda smakuje inaczej!

Melisa - to prawdziwa roślina XXI wieku - ma bowiem działanie uspokajające. Zaparzając jej świeże listki otrzymasz kojący napar. W zamian za jej cudowne działanie, musisz zapewnić jej jedynie dużo światła.

Cząber - bez problemu utrzymasz go w bloku czy na balkonie. Jest niezwykle prosty w uprawie. Nie wymaga żadnej specjalnej gleby ani dodatkowego nawożenia.

Majeranek - nie tylko pięknie wygląda i pachnie, ale też smakuje. Dobrze dopełni twój parapetowy ogród.

http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/poradniki-te-ziola-wyhodujesz-w-domu,15,1098.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation