Kuchnia

Foto blog www.gzikipyry.pl, ...ŁASUCHOWO..., Pyszne obiady

SCHABOWY NA OSTRO W PANIERCE Z CHIPSÓW

Składniki:
chipsy meksykańskie: 10 dag
mąką: 2 łyżki
papryczka chilli: 2 sztuki
sól
ząbek czosnku
awokado: 2 sztuki
sok z cytryny
pomidor: 2 sztuki
olej do samżenia
kotlet schabowy: 4 sztuki
pieprz
jajko: 2 sztuki

Mięso opłucz, osusz, pokrój na połówki. Każdą lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Chipsy włóż do grubszej torebki i wałkuj, aż się drobno pokruszą.


Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w pokruszonych chipsach. Porcjami smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Ponakłuwaj strączki chili i smaż razem ze sznycelkami.


Wydrąż miąższ z awokado. Rozdrobnij widelcem dodając sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Sznycle podawaj na sałacie z dipem awokado. Udekoruj pomidorkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation