Kuchnia

Do chleba

jadłonomia · roślinne przepisy: Pasta bezjajeczna

Składniki:
•1 kostka naturalnego tofu, 180 g
•3 łyżki majonezu, na przykład z tego przepisu
•2 łyżeczki musztardy
•1/2 łyżeczki syropu z agawy, miodu lub szczypta cukru pudru
•1 łyżeczka czarnej soli (soli Kala Namak), do kupienia tutaj
•spora szczypta kurkumy
•spora szczypta czarnego pieprzu
•1 łyżka posiekanego szczypiorku
•1 łyżeczka płatków drożdżowych, opcjonalnie, do kupienia tutaj

Przygotowanie:
1.W małej szklance wymieszać majonez, musztardę, syrop z agawy, kurkumę, szczyptę pieprzu oraz czarną sól.
2.Tofu pokroić na kilka mniejszych kawałków, dodać majonez wymieszany z dodatkami i wszystko zmiksować przy pomocy blendera na gładką pastę. Na sam koniec dodać szczypiorek i delikatnie wmieszać go łyżką.
3.Jeść na ulubionym pieczywie i obowiązkowo częstować niewegańskich przyjaciół, przechowywać w lodówce do 3 dni.

Przepis na Thermomix:
1.Wrzucić wszystkie składniki poza szczypiorkiem do naczynia i zmiksować (10 sekund, obroty 5). Na koniec dodać szczypiorek i wymieszać (5 sekund, obroty 2).
2.Jeść na ulubionym pieczywie, przechowywać w lodówce do 3 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation