Kuchnia

Przepisy

Moje Walijskie Pichcenie ... : Z UDZIAŁEM MIĘSA MIELONEGO

Składniki:

400g mięsa mielonego
2 woreczki ryżu
kartonik pomidorów (lub puszka) krojonych bez skóry
300g pieczarek
ser żółty bądź mozzarella
1 cebula
1 ząbek czosnku
majeranek, bazylia, oregano, sól, pieprz
olej do podsmażenia



Wykonanie:

Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie. Przestudzić. Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone - posolić, popieprzyć, a gdy już będzie usmażone doprawić majerankiem, oregano, i bazylią. Do podsmażonego mięsa dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki. Jeszcze chwilę smażyć, następnie dorzucić pomidory. Dokładnie wymieszać, dodać ugotowany wcześniej ryż, ew.doprawić do smaku (ja dodałam dodatkowo łyżkę pikantnego ketchupu). Przełożyć masę do naczynia do zapiekania.

Wyrównać, posypać na wierzchu startym serem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation