Kuchnia

zupy

Anyżkowo: Krem z borowików z prażonymi migdałami i oliwą
Składniki :
świeże borowiki
tymianek
1 cebula
1 łyżka masła
100ml białego wina wytrawnego
100 ml śmietany kremówki
bulion
sól
pieprz
3 łyżki migdałów
oliwa
Przygotowanie :

Grzyby dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze części. Cebulę pokrój. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło, dodaj grzyby i cebulę. Podsmaż całość. Dopraw solą i pieprzem. Wlej wino i bulion. Zagotuj, przykryj i duś na wolnym ogniu około 150 minut. Migdały upraż na patelni bez tłuszczu. Do zupy wlej śmietanę. Wsyp tymianek i dopraw do smaku. Zupę podawaj z prażonymi migdałami i oliwą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation