Kuchnia

Sałatki, przystawki - na przyjęcia

Sałatka z rukolą, pomidorkami i parmezanem



Składniki:
2 garście rukoli,
8-10 pomidorków koktajlowych,
parmezan,
mała cebula,
oliwa z oliwek,
ocet balsamiczny,
cukier,
sól i pieprz.

Wykonanie:
Rukolę myję i osuszam.
Pomidorki koktajlowe kroję na pół.
Cebulę kroję w plasterki.
Parmezan ścieram na grubej tarce.
Wszystkie składniki mieszam i przekładam na talerz.
Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek łączę z łyżką octu balsamicznego. Doprawiam solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Sałatkę skrapiam sosem.

I gotowe!



http://podrozekulinarneswiata.blogspot.com/2012/02/saatka-z-rukola-pomidorkami-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation