Kuchnia

Owoce morza.

Tosty z krewetkami, grillowaną papryką i rukolą

z rewelacyjnym słodko - pikantnym majonezem. W szybkiej wersji można użyć gotowego sosu słodko - pikantnego z kawałkami chili, który dostaniemy na dziale z żywnością orientalną.
Składniki, 4 podwójne kanapki:

• 8 kromek pieczywa tostowego lub ulubionego pieczywa pokrojonego na kromki
• około 12 - 16 dużych krewetek, usmażonych lub ugotowanych
• 2 czerwone papryki, grillowane lub pieczone
• sałata i rukola

Słodko - pikantny majonez:

• jedna porcja sosu słodko - pikantnego
• 2 - 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
• 4 pełne łyżki gęstego majonezu





Przygotowanie:
Przygotować sos słodko - pikantny według przepisu i dokładnie go ostudzić (można przygotować wcześniej i dość długo trzymać w lodówce). Wymieszać z natką pietruszki i majonezem.
Tosty opiec w tosterze, każdy posmarować łyżką sosu słodko - pikantnego. Na jednej kromce ułożyć kilkakrotnie złożoną sałatę, rukolę, połówkę grillowanej papryki obranej ze skórki, po 3 drobno posiekane smażone lub gotowane krewetki.
Oprószyć wszystko solą i pieprzem, przykryć drugim posmarowanym tostem i przekroić na pół. Podawać z resztą sosu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation