Kuchnia

przepisy

Kaszomania - pomysły na dania z kaszy jaglanej: Jaglana sałatka z papryczkami jalapeño

Składniki:
- puszka fasoli
- puszka kukurydzy
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1 czerwona papryka
- słoiczek papryczek jalapeño (ok. 220g = po odcieku 125g)
- przyprawa fajita lub meksykańska
- połowa piersi (kurczaka lub indyka) albo bez, jak kto woli.
- kilka suszonych pomidorów
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Odsączamy na sitku fasolę oraz kukurydzę.
Pierś kroimy na kawałki, oprószamy przyprawą fajita lub przyprawą do dań meksykańskich, a następnie podsmażamy na oliwie.
Kaszę jaglaną gotujemy i pozostawiamy do ostudzenia.
Czerwoną paprykę, papryczki jalapeno oraz suszone pomidory kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki tj. kaszę jaglaną, fasolę, kukurydzę, mięso, suszone pomidory oraz dwa rodzaje papryk łączymy w naczyniu przeznaczonym na sałatki.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pozostawiamy do "przegryzienia się".
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation