Kuchnia

słodkości

Oreo Cake Pops - Made by Mom and Son

Składniki:

325 g ciasteczek Oreo
200 g kremowego serka (cream cheese)
200 – 300 g białej czekolady
2 łyżki oleju
patyczki do lizaków

Ciasteczka kruszymy na drobny pył.
Dodajemy serek i zagniatamy do połączenia się składników
i uzyskania jednolitej masy.
Wkładamy na około 15 minut do zamrażarki.
Następnie wilgotną dłonią formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego
i układamy na papierze do pieczenia.
Ponownie wkładamy na 15 minut do zamrażarki.
W tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej około 50 g białej czekolady.
Wyjmujemy kulki.
Patyczek do lizaków moczymy w roztopionej czekoladzie i wbijamy do połowy kulki.
Układamy ponownie na papierze, patyczkiem do góry
i wkładamy do zamrażarki na 15 – 30 minut.
Pozostałą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając 2 łyżki oleju.
Wyciągamy kulki z zamrażarki i moczymy je w czekoladzie.
Trzymając w ręku czekamy aż nadmiar czekolady nam spłynie,
po czym obtaczamy w posypce i układamy na papierze patyczkiem
do góry lub wbijamy patyczek np.
w styropian lub oczka durszlaka.
Wkładamy do lodówki i tam też przechowujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation