Design
Design
Dieta błyskawiczna: 4 kg mniej w 4 dni...
Dzień 1. Śniadanie: Sałatka owocowa: wymieszaj pokrojone: pomarańcze, pół różowego grejpfruta i mały banan. Popij zieloną herbatą z miodem. II śniadanie: Koktajl mleczny: szklanka mleka, mleka sojowego lub naturalnego jogurtu z łyżką malin. Obiad: Talerz warzyw: z grilluj po połowie czerwonej i żółtej papryki, kilka plastrów cukinii, pokrojoną w plastry fioletową cebulę. Skrop oliwą, octem balsamicznym, posyp natką pietruszki. Podwieczorek: Sok pomidorowy: do szklanki soku włóż łodygę selera naciowego, wkrop sos tabasco. Kolacja: Sałatka z cykorii: małą cykorię, kilka liści radicchio, starte jabłko skrop sosem winegret. Posyp pestkami dyni. Osobno podaj ugotowany burak z tym samym sosem. Popij herbatą puerh. Przed snem: Aromatyczne mleko: szklanka ciepłego mleka albo mleka sojowego ze szczyptą kardamonu. Dzień 2. Śniadanie: Słoneczny mix: zmiksuj szklankę soku z marchwi z bananem, 2 suszonymi morelami i połową pomarańczy albo mandarynką. Dopraw szczyptą chilli. II śniadanie: Ser z ketchupem: plaster chudego sera białego (ok. 150 g) posmaruj cienko ketchupem, posyp posiekanym szczypiorkiem. Popij zieloną herbatą. Obiad: Pieczone warzywa: marchewkę i pietruszkę, przekrojone na pół, po kilka kawałków dyni i cukinii ułóż na folii aluminiowej, skrop oliwą, posyp ziołami. Zrób z folii pakiecik. Piecz warzywa do miękkości. Zjedz ciepłe z plastrem wędliny drobiowej. Podwieczorek: Mleko korzenne: szklanka mleka sojowego z cynamonem i anyżem. Kolacja: Sałata z awokado: wymieszaj kilka liści sałaty z kilkoma cząstkami grejpfruta i kilkoma kawałkami awokado. Skrop winegretem. Przed snem: Pikantne mleko: szklanka ciepłego mleka sojowego ze szczyptą chilli. Dzień 3. Śniadanie: Mieszanka warzyw: kilka gotowanych różyczek kalafiora i brokułu, posypanych łyżką pestek słonecznika. II śniadanie: Tzatziki: kubeczek jogurtu 0 proc. z ogórkiem i koperkiem. Obiad: Ryba gotowana: w wywarze z marchewki i pora ugotuj 2 filety z dorsza. Skrop sokiem z cytryny. Podwieczorek: Gotowane śliwki: ugotuj 10 śliwek (z mrożonki). Kolacja: Duszone warzywa: dowolne warzywa (200 g) podduś na łyżce oliwy. Przed snem: Pikantne mleko: szklanka mleka sojowego podgrzanego z chilli. Dzień 4. Śniadanie: Sałatka owocowa: połącz banan, kiwi, mandarynkę i łyżkę suszonych żurawin. II śniadanie: Orzechy: garść orzechów. Obiad: Chrupka sałatka: pokrój ugotowaną pierś kurczaka. Dodaj pokrojone: 2 łodygi selera naciowego i jabłko. Wymieszaj z jogurtem. Podwieczorek: Sok warzywny: wyciśnij sok z buraka, jabłka, marchewki, kawałka imbiru. Kolacja: Kapusta z orzechami: ugotuj na parze pół główki kapusty włoskiej. Skrop oliwą, posyp łyżeczką sezamu. Przed snem: Pikantne mleko: szklanka mleka z chilli.
MA==