Kuchnia

jajka - rozne wersje

faszerowane jajka na indyjską nutę... - mniam....mniam... - bloog.pl


faszerowane jajka na indyjską nutę...
środa, 31 lipca 2013 18:22


Skocz do komentarzy



...jeśli lubicie kuchnię indyjską to te jajka na pewno Wam posmakują. Trochę podobne są w smaku do curry "Anda masala" które kiedyś robiłam i polecam bardzo. Jeśli ktoś nie lubi kolendry to można zamienić na nać pietruszki ale ja bardziej polecam właśnie kolendrę.



DSCF2225.JPG



4 jajka
2 cebule
3 pomidory
pół szklanki posiekanej natki kolendry
2 łyżeczki curry
sól, pieprz



Gotujemy jajka na twardo. W tym czasie posiekaną cebulę należy zeszklić na oleju, dodać curry, pokrojone drobno pomidory. Dusimy ok 10 minut aż nadmiar soku z pomidorów odparuje na końcu wrzucamy kolendrę.

Obieramy jajka. Przekrawamy na pół; wyjmujemy żółtka i dodajemy je do farszu, rozgniatamy widelcem.

Doprawiamy solą i pieprzem. Połówki jajek napełniamy farszem. Smakują rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation