Kuchnia

Przepisy i nie tylko

Grillowane tofu w pikantnym sosie
Składniki:

pasta miso [6 łyżek]
sok z cytryny [2 łyżki]
imbir [1 łyżka] (świeży)
czosnek [4 ząbki]
sezam ziarenka [2 łyżki] (czarny)
szczypior [1 pęczek]
cukier brązowy [2 łyżki]
tofu [2 kostki] (naturalne)
chili papryczka [1 szt.]

Przygotowanie:

Pastę miso wymieszać z cukrem, olejem sezamowym, sokiem z cytryny, posiekaną papryczką chili, posiekanym czosnkiem, startym imbirem, a następnie dokładnie wymieszać.
Każdą kostkę tofu przeciąć na pół wzdłuż, a następnie usmażyć na patelni grillowej z obu stron.
Każdą porcję polać sosem, a następnie posypać posiekanym szczypiorkiem i sezamem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation