Kuchnia

Przepisy

Domowy MUS JABŁKOWY , nie zawiera sztucznego cukru. Doskonały dodatek do naleśników, ciast, deserów oraz wielu pysznych smakołyków.


Składniki:

2 kg jabłek
trochę wody
Sposób przygotowania:

Na spód naczynia wlać wodę na ok. 1,5 cm. Postawić na najmniejszym ogniu i doprowadzić do wrzenia.

Jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i wrzucić do naczynia z odrobiną gotującej się wody. Po wrzuceniu, przykryć naczynie pokrywą, aby jabłka się dusiły. Od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką.

Jabłka gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.

Do wcześniej przygotowanych słoiczków, nakładamy gorący mus i zakręcamy nakrętki.

Słoiczki stawiamy do góry dnem, do wystygnięcia.

Mus jabłkowy można pasteryzować w piekarniku w temp. 100 st. C ok. 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation