Kuchnia

cukrzyca

Ciastka zbożowe "Jeżyki"
bez dodatku cukru, mąki i tłuszczu

Składniki:

1,5 szklanki gęstego musu jabłkowego
1 jajko
1 szklanka otrąb żytnich
1 szklanka płatków owsianych
garść suszonej żurawiny lub rodzynek
2 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki płatków migdałowych
kilka pokruszonych orzechów włoskich
5 czubatych łyżek tartych migdałów
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce. Przygotuj mus jabłkowy (prażone 4-5 jabłek w garnku ok 20 min), pod koniec prażenia dodaj cynamon. Żurawinę lub rodzynki pokrój na mniejsze kawałki. Połącz wszystkie składniki razem - dodaj jajko. Jeśli ciasto będzie za rzadkie dodaj odrobinę otrąb. Kulki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce - spłaszczamy łyżką. Piecz około 25 min. w temperaturze 170 C.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation