Kuchnia

Przepisy

Batoniki jaglane
Składniki:

25 dag płatków jaglanych

2-3 banany

1-2 łyżki cukru trzcinowego albo ksylitolu

łyżeczka siemienia lnianego

2 łyżki mielonych migdałów

2 łyżki rodzynek





Wykonanie:

Do miski wsypujemy płatki jaglane, cukier, len, migdały i posiekane rodzynki.

Dodajemy rozgniecione widelcem banany, mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy na 5 min by płatki spęczniały (masa musi być dość gęsta, jeśli jest zbyt rzadka, należy dorzucić jeszcze trochę płatków).

Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy.

Pieczemy ok 20 min w 180st. Kroimy jeszcze ciepłe, zostawiamy do wystygnięcia.

Bardzo dobrze smakują „polukrowane” roztopioną czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation