Kuchnia

mufiny 2

Kokosowe babeczki Raffaello :) :)

Składniki:

suche składniki

1,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka wiórków kokosowych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
obrane migdały
składniki mokre

1 szklanka mleczka kokosowego
100 ml roztopionego masła
1 jajko
KREM

200 ml śmietanki kremówki
2-3 łyżki nutelli
wiórki kokosowe i pralinki Raffaello
Przygotowanie:

Osobno wymieszać składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 1/3 objętości.
Do każdej babeczki włożyć po 1 migdale.
Piec w temperaturze 180-200 °C przez 15-20 min.
W między czasie przygotować krem: Ubić śmietanę na sztywno. Dodać nutellę i delikatnie wymieszać, miksować na niedużych obrotach przez chwilę. Lekko schłodzić.
Upieczone i schłodzone babeczki dekorować kremem przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki dekoratorskiej w kształcie gwiazdki.
Posypać wiórkami kokosowymi i udekorować pralinkami.
Gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation