Kuchnia

Przepisy

Rukola 70 g
Winogrona 200 g
Gruszka 150 g (1 średnia szt.)
Ser Lazur Błękitny 70 g
Rodzynki suszone 52 g (4 płaska łyżka)
Orzeszki ziemne bez soli light 20 g
Siemię lniane 20 g
Miód pszczeli 15 g (1 płaska łyżka)
Cytryna 50 g (1 mała szt.)
Olej z pestek winogron 10 g (2 łyżeczki)
Awokado 225 g (1 szt.)
Radicchio 30 g



Sposób przygotowania:

1Do miski wrzucić rukolę i skropić sokiem z cytryny. Winogrona, gruszkę, awokado i ser pleśniowy pokroić i wymieszać z rukolą. Uprażyć na patelni orzeszki z siemieniem lnianym, wrzucić do reszty składników, dodać rodzynki i polać olejem z pestek winogron i miodem. Idealnie pasuje do wytrawnego, czerwonego wina.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation