Kuchnia

Foto blog www.gzikipyry.pl, ...ŁASUCHOWO..., Pyszne obiady

Schabowy wg Magdy Gessler
-
Pomyslowi.net

1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety)
1 l mleka
2 cebule
2 jaja
bułka tarta
sól i pieprz
przyprawa Kuchta
smalec do smażenia

Wieprzowinę pokroić na 4 grbe kotlety. Każdy z nich rozbić dokładnie na dość duże kotlety; żyłki i włókna tłuszczu w środku kotletów ponacinać nożem, co zapobiegnie zwijaniu się kotletów podczas smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation