Kuchnia

na słodko

SERNIK Z JOGURTOW BALKANSKICH.

Składniki
dla >6 osób

jajka, 5 sztuk
cukier puder, 1 1/2 szklanki
budyń śmietankowy, 1 opakowanie
cukier waniliowy, 1 opakowanie
olej, 1/2 szklanki
jogurt bałkański (grecki), 2 duże opakowania
okrągłe biszkopty, paczka
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min

1. Budyń połącz z żółtkami, dodaj jogurty bałkańskie, cukier waniliowy, olej. Wymieszaj.

2. Dodaj, delikatnie mieszając, ubite na sztywno białka z cukrem pudrem.

3. Na dnie tortownicy ułóż biszkopty, wylej na to masę serową. Piecz 80 min. w temperaturze ok. 170-180 stopni
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation