Kuchnia

Kulinarnia

Pierogi ze szpinakiem

Składniki na około 45 sztuk:

Ciasto:

3 szklanki mąki
1 szklanka gorącej wody
1 łyżeczka oleju
szczypta soli
Farsz:

450 g mrożonego szpinaku
200 g kremowego serka typu Philadelphia
sól, pieprz

Wykonanie:

Ciasto:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Cienko je rozwałkować.
Farsz:

Szpinak rozmrażać na patelni na małym ogniu. Następnie dokładnie odcisnąć nadmiar wody za pomocą sitka.
Do szpinaku dodać serek, dokładnie wymieszać. Farsz doprawić do smaku sola i pieprzem.
Z ciasta wykrawać krążki, układać po około 1 łyżeczce farszu, zlepiać formując pierogi.
Pierogi wrzucać do gotującej się, osolonej wody. Po wypłynięciu ich na wierzch, gotować przez 2 minuty, następnie wyjąc je i polać odrobiną oliwy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation