Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Cynamonowe francuskie ślimaczki
-
Pomyslowi.net

SKŁADNIKI
ciastka z cynamonem


1 opakowanie ciasta francuskiego - prostokątne
1 łyżka stopionego masła
3 łyżki cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1 jajko




PRZYGOTOWANIE
ciastka z ciasta francuskiegoRozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem.
Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście.
Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Smarujemy
rulon rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry grubości około
1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
z termoobiegiem na około 15 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation