Kuchnia

Dania mięsne z mielonego

Roladki z boczku nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami

Niezwykle soczyste i aromatyczne.

Składniki:
-plastry boczku
-400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, lub wieprzowego
-200g pieczarek
-2 jaja
-duża cebula
-2 łyżki suszonego tartego razowego chleba (lub bułki tartej)
-2 łyżki tymianku, natka pietruszki i kolendra
-sól i pieprz
-olej do smażenia

1) Cebulę posiekać zeszklić na oleju dodać posiekane grzyby i podsmażyć.
2) Wymieszać wszystkie składniki (cebulę i pieczarki przestudzone).
3) Formować kulki i zawijać w plastry boczku.
4) Układać w foremce do mafinek i piec w temp. 180 stopni przez 30 min.
SMACZNEGO! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation