Kuchnia

Przepisy

puszyste ciacho jogurtowe z jabłkiem mało kaloryczne, można jeść bez nawet w większych ilościach ;) Składniki (tortownica 26 cm): 2 duże jabłka (u mnie słodkie) 1/3 szklanki cukru 100 g jogurtu naturalnego 3 jajka 1 szklanka mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy można dodać cynamon (ja nie dawałam) Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę (7-8 mm). Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Dodać mąkę, jogurt naturalny i proszek do pieczenia. Następnie łyżką wymieszać z jabłkami. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) i piec w 180 stopniach około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem ciasta z piekarnika czy jest już upieczone.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation