Kuchnia

❦ DIETA

Ciasto bez glutenu, bez laktozy, bez jajek
Proste i szybkie ciasto bezglutenowe

Składniki:

1,5 szklanka mąki ryżowej
1/4 szklanki mąki kasztanowej
1/4 szklanki mąki gryczanej
1 szklanka mleka ryżowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
dżem wiśniowy

Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, mleko, olej i dżem. Wszystkie składniki połączyłam za pomocą miksera.
Piekarnik nagrzałam do 180°C, ciasto przelałam do formy silikonowej i wstawiłam do piekarnika na 50 min. (ciasto należy sprawdzać za pomocą patyczka).
Po upieczeniu ciasto pozostawiłam w piekarniku na ok 10 min. Gdy ciasto wystygnie jest gotowe do delektowania się:)
Ponieważ dżem jest już wystarczająco słodki odradzam dodawanie cukru, miodu czy agawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation