Kuchnia

słodkości

Karmel w Czekoladzie

1/4 szklanki masła
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki ciemnego brązowego cukru
1/2 szklanki syropu kukurydzianego light
1/2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego

30-40 mini marshmallows
10 uncji wysokiej jakości gorzkiej czekolady rozpuszczonej

Przygotuj pergamin 9x9 lub 10x10. Użyj sprayu nonstick lub masła do natłuszczenia pergaminu.

Krok 1: masło umieścić w misce kuchence mikrofalowej. Kuchenka na niską moc wystarczająco długo, aby zmiękczyć masło. Wymieszać w tym cukry, syrop kukurydziany i mleko zagęszczone. Podgrzewać w mikrofali przez 2 minuty. Wymieszać. I znów do mikrofali na kolejne 2 minuty. Wymieszać. I ostateczne 2 minuty. Natychmiast wymieszać i wylać do przygotowanej formy wyłożonej pergaminem. Odstawić do ostygnięcia na 1 godzinę.

Krok 3: Cięcie karmelu do 1,5 "x 1.5" kwadraty.

Krok 4: Tworzenie caramallows umieszczając mini marshmallow w centrum placu karmelu.

Unieść górne i dolne rogi razem.

Zegnij lewą i prawą stronę w kierunku centrum, utwórz gładką piłkę.

Trzymaj w lodówce caramallows do 30 minut.
(To pozwoli im łatwiej zanurzyć się w czekoladzie)

Krok 5: Zanurzaj w rozpuszczonej czekoladzie.

Krok 6: Przechowywać w lodówce karmelki 10-15 minut, aż czekolada zastygnie. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation