Kuchnia

Przepiśnik

Brownie

Składniki (forma 25x36cm):

Ciasto:
• 300 g gorzkiej czekolady
• 200 g masła
• 5 jajek
• 1 szklanka mąki pszennej
• 1 szklanka cukru

Dodatki i polewa:
• puszka orzechowej masy kajmakowej (380 g)
• 200 g orzechów laskowych
• 250-300 g mlecznej czekolady

Wykonanie:

Ciasto: Masło z gorzkimi czekoladami rozpuszczamy ciągle mieszając w misce nad parą wodną. Następnie ubijamy jajka z cukrem. Do ubitych jajek wsypujemy przesianą mąkę i miksujemy, kolejne wlewamy masę czekoladowo-maślaną i znowu miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Masę przelewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach 25 minut.

Dodatki i polewa: Gdy ciasto przestygnie smarujemy je masą kajmakową. Orzechy laskowe siekamy na kawałki i wykładamy na masę dociskając je. Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną i polewamy ciasto. Schładzamy dzień w lodówce. Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation