Kuchnia

sałatki i pasty

Apetyt i Smak: Kolorowa sałatka warstwowa

1 słoik selera konserwowego
pół puszki kukurydzy
4 ugotowane marchewki
ok. 200 g szynki
kilka ogórków konserwowych
1 por
4 jajka ugotowane na twardo
ok. 100 g sera żółtego
majonez


Wykonanie sałatki jest bardzo proste. Należy w szklanym, przeźroczystym naczyniu układać następujące warstwy sałatki:
Na dno wyłożyć odsączony z zalewy seler konserwowy. Następnie wysypać również odsączoną kukurydzę, posmarować majonezem. Na majonezie ułożyć pokrojoną w drobną kostkę marchew i kolejno szynkę oraz ogórki konserwowe, także pokrojone w kostkę. Ponownie posmarować majonezem. Następna warstwa to drobno posiekany por (można go wcześniej sparzyć) i pokrojone w kostkę jajka. Jajka posmarować majonezem, a wierzch sałatki posypać startym na tarce żółtym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation