Kuchnia

jedzonko

Palce lizać » Wielkanocny stół z pomysłem

Wielkanocny stół powinien być suto zastawiony. W końcu mamy wiosnę. Oto kilka propozycji na przystawki, które zachwycają oko i kuszą, by je schrupać.

1. Muchomorki – do ich zrobienia potrzeba: jajek przepiórczych, pomidorków koktajlowych, majonez, natkę pietruszki i wykałaczki do szaszłyków.

2. Jajeczko w pomidorze. Proste i smaczne.

3. Tulipany – sałatkę można podawać na talerzyku, w salaterkach albo… właśnie w tulipanach. Kwiaty tulipana robimy z papryki (albo pomidorków koktajlowych), a łodygi z grubego szczypiorku. Sałatka w tulipanach dowolna.

4. Szparagowe lilie – kolejna odsłona zdrowych szparagów. Szparagi, serek kanapkowy i szynka parmeńska to trio doskonałe.

AG

fot. internet
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation