Kuchnia

fish and ...green

Kulinarny Szał: Łosoś w miodzie

Składniki na 2 porcje:

250g fileta z łososia
łyżka miodu
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
łyżka sosu sojowego


Rybę myjemy i osuszamy. Mieszamy pozostałe składniki, aż uzyskamy gładki sos. Zalewamy nimi łososia, odstawiamy na 20 minut. Rozgrzewamy suchą patelnię. Na gorącą patelnie kładziemy łososia i smażymy po 7-10 minut z każdej strony w zależności od grubości fileta. Nie potrzebujemy dodatkowego tłuszczu do smażenia, ponieważ do marynaty użyliśmy oliwy.
Nie używamy również soli, ponieważ sos sojowy zastępuje nam sól.
Usmażonego łososia osączamy na papierowym ręczniku i podajemy.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation