Kuchnia

Przepisy

Zdjęcia dla przepisu: Budyniowiec przepis dodany przez kleopatra1982 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Budyniowiec


Składniki

Biszkopt

mąka pszenna 6 łyżek
jajka 6 sztuk
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Masa budyniowa

mleko 1 litr
budyń śmietankowy 3 opakowania
cukier 3 łyżki


Sposób przyrządzenia

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.
Następnie dodać żółtka i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie razem wymieszać.

Prostokątną formę o wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią połowę ciasta biszkoptowego.

Przygotować masę budyniową. Ugotować budyń na mleku z dodatkiem cukru.

Wylać ugotowany budyń na ciasto.
Na wierz wyłożyć delikatnie drugą część ciasta.
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec około 30 - 40 minut w temperaturze 180 st C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation