Architektura

Architektura

PIECZONA MOZZARELLA

Składniki : Opakowanie mozarella w kulkach, 1 jajko, 2 łyżki mleka, szklaka bułki tartej, garść drobno pokrojonej pietruszki natki, 1 łyżeczka papryki w proszku, 1 łyżeczka soli czosnkowej, szklanka mąki, olej do smażenia.

Przygotowanie : Przygotuj 3 miseczki. Mozarellę odsącz z zalewy i osusz a ręczniku papierowym. Jajka wbij do miski dodaj mleko i dokładnie połącz składniki. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą, pietruszkę natkę, sól czosnkową i paprykę. Do trzeciej miseczki wsyp mąkę. Mozarellę panierujemy pierwsze w jajku następnie w bułce tartej i mące. Delikatnie przełóż do garnka (frytkownicy) z gorącym olejem i smaż na złoty kolor. Odsącz ser na ręczniku papierowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation