Kuchnia

Przepisy

CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ Z PIECZARKAMI
składniki na 2 porcje:

- 1/4 kaszy jęczmiennej z pieczarkami SYS (1/2 jednej torebki)
- nieduży kawałek dobrego, wyrazistego w smaku sera żółtego
- 1 łyżka oliwy czosnkowej (dla smaku)
- sól i pieprz do smaku
- tymianek (kilka listków świeżego lub łyżeczka suszonego)
- 2 małe cukinie lub 1 średnia

Kaszę przygotować według przepisu na opakowniu, dodając do smaku olej czosnkowy, sól, pieprz oraz posiekany tymianek. W tym czasie ser zetrzeć na tarce i rozgrzać piekarnik do 180°C. Cukinie przekroić wzdłuż na pół, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ. Jeśli jest mokra, osuszyć papierowym ręczniczkiem. Kaszę wymieszać z 3/4 startego sera i napełnić nią cukinie. Posypać resztą sera, piec 25 minut. Eweutalnie przykryć folią aluminiową na 15 minut, a potem na 10 minut zdjąć, ale nie koniecznie.
Polecam z ostrym sosem curry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation