DIY - zrób to sam

DIY

Kuchnia wegańska, zdjęcia, zajawka i muzyka!: Sos czosnkowy (mój ulubiony)

szklanka białej fasoli
4 ząbki czosnku
1-2 łyżek ostrej musztardy
sok z połowy cytryny
oliwa
sól
pieprz
natka zielonej świeżej pietruszki












♥ Fasolę zalej wodą i zostaw na noc/12h. Możesz też użyć takiej z puszki będzie szybciej o jakieś 13godzin.

♥Następnie ugotuj fasolę w lekko osolonej wodzie do miękkości.

♥ Odcedź fasole od wody i przesyp do naczynia.

♥ Wyciśnij około 4 ząbki czosnku lub pokrój je bardzo drobno i dodaj do fasoli.

♥ W zależności jak sos ma być ostry dodaj 1-2 łyżeczek musztardy.

♥ Wyciśnij przez palce (by złapać ewentualne pestki) sok z połowy cytryny.

♥ Zacznij wszystko blenderować, powoli dolewając oliwę. W zależności od tego jak gesty ma być sos, oliwy dodaj więcej lub mniej.

♥ Posól i popieprz dla smaku.

♥ Odstaw na parę godzin by smaki się połączyły.

♥ Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do sosu.

♥ Pięknie wszystko wymieszaj.

♥ Jest genialny! Stosuj wg upodobań :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation