Wnętrza

gościnny

Sernik bez pieczenia

1/2 kilograma sera,
3/4 margaryny ,
1 szklanka cukru,
5 łyżeczek żelatyny,
pół szklanki zimnej wody,
pół szklanki gorącego mleka,
paczka herbatników lub biszkoptów (osobiście polecam herbatniki),
galaretka.

Sposób przygotowania:

Najpierw utrzeć margarynę, żółtka i cukier. Do otrzymanej masy dodać ser i wszystko wymieszać. Żelatynę rozpuścić do połowy szklanki w zimnej wodzie, do reszty dodać gorące mleko, wystudzić. Następnie połączyć z masą serową i wszystko razem zmieszać.

Na dnie tortownicy poukładać herbatniki lub biszkopty. Na to położyć ser.

Na serze można poukładać owoce, np. truskawki, maliny czy jagody, następnie zalać wszystko galaretką. Na koniec włożyć do lodówki, aby wszystko dobrze się zastygło. Pyszny deser jest gotowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation