Kuchnia

GRIL

Parówki zapiekane z serem i z boczkiem



Składniki:

- parówki dobrej jakości lub cienkie kiełbaski (Doskonale sprawdzą się też kiełbaski frankfurterki lub inne cienkie kiełbaski dobrej jakości)
- żółty ser
- długie plastry boczku (tyle plastrów ile parówek)
- zioła prowansalskie


Parówki wyjąc z osłonek i ponacinać wzdłuż. W każde nacięcie powciskać słupki żółtego sera. Całość zawinąć w plaster boczku, spiąć wykałaczkami i posypać ziołami prowansalskimi. Układać w natłuszczonej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 200 stopni do zrumienienia i rozpuszczenia się sera. Na koniec można włączyć opiekanie na 3-4 min. Podawać dowolnie np z frytkami surówką i ulubionymi sosami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation