Kuchnia

Milkshake

Składniki na porcję:
Kasza jaglana bio - 3 łyżki
Woda - szklanka
Stewia w proszku (ewentualnie cukier/miód) - łyżeczka
Jogurt naturalny - 3 łyżki
Wiórki kokosowe - 2 łyżki
Gorzka czekolada (o zawartości kakao min. 70%) - 3 tafelki
Zagęszczone mleko niesłodzone o obniżonej zawartości tłuszczu - 1/4 szklanki
Orzechy nerkowca (posiekane) - łyżka


Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną gotujemy przez ok. 12 minut w szklance wody z dodatkiem ½ łyżeczki stewii. Następnie odstawiamy pod przykryciem do czasu wchłonięcia całego płynu.
Jogurt naturalny mieszamy z łyżką wiórek kokosowych i ½ łyżeczki stewii.
Do rondelka przelewamy mleko zagęszczone, dodajemy pokruszoną gorzką czekoladę, łyżkę wiórek kokosowych i posiekane orzechy nerkowca – stawiamy na gaz i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
W szklance układamy na przemian kaszę, jogurt i masę czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation