Kuchnia

słodkości

Deser brzoskwiniowy

puszka brzoskwiń
opakowanie budyniu śmietankowego
opakowanie galaretki brzoskwiniowej
4 jajka
biszkopty
cukier do smaku


Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w szklance gorącej wody, odstaw do ostygnięcia.
Brzoskwinie osącz z syropu i pokrój w kostkę (2-3 odłóż do dekoracji ).
Proszek budyniowy rozprowadź nie w mleku, a w syropie z brzoskwiń, zagotuj często mieszając.
Dwa białka ubij na sztywno, wsypując cukier. Na koniec wymieszaj z dwoma żółtkami.
Ostudzony budyń utrzyj na puszystą masę z dwoma jajkami oraz tężejącą galaretką.
Wsyp pokrojone brzoskwinie i wymieszaj.
Rozłóż masę na biszkoptach, ozdób owocami i wstaw do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation