Kuchnia
Baking
Czekolada-bawarski tort malinowy
Czekolada genoise:
3 duże jajka plus 3 duże żółtka jaj, w temperaturze pokojowej
3/4 szklanki cukru pudru
1/8 łyżeczki. sól
1/3 szklanki mąki ciasto
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1/4 szklanki niesłodzonego alkalizowanego kakao
Rozgrzej piekarnik do 350 ° F. Nasmarować 8-calowy okrągły pieczenia. Wyrównać dno patelni z rundy pergaminem.
W misce żaroodpornej (najlepiej ze stali) pokonał razem całe jajka, żółtka, cukier i sól, przy użyciu elektrycznego miksera z dużą prędkością. Umieścić miskę nad garnkiem z gotującą się wodą i dalej bić się z mikserem, aż mieszanina jest ciepły. Wyjmij miskę z wodą. Nadal pokonać aż Mieszaninę ochładza się i wzrósł pod względem wielkości będzie to trwać 5-7 minut, a ciasto powinno być gęste i zostawić ślad, gdy podnoszone są naganiacze z miski.
Ciasto przesiać mąkę, skrobię kukurydzianą i kakao. Przesiać suche składniki na uboczu mieszaniny jaj, delikatnie składana z gumową szpachelką. Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec przez 30 minut lub do ciasta sprężyny z powrotem przy dotknięciu palcem. Ostygnięcia na patelni na ruszt na 10 minut. Poluzować krawędź z nożem i odwrócić ciasto na stojaku. Ostrożnie wyjąć papier. Umieścić ciasto na kolejną półkę i odwrócić ponownie. Całkowitego ostygnięcia.
Syrop malinowy:
1/4 szklanki cukru
1/3 szklanki wody
1/4 szklanki likier malinowy
Połączyć cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu. Ogrzać do wrzenia. Zdjąć z ognia i ostudzić. Wymieszać z likierem.
Malinowy Bawarski:
2 torebki (12 uncji każda) Maliny mrożone niesłodzone
3/4 szklanki cukru
1/3 szklanki likier malinowy
2 koperty unflavored żelatyny w proszku (1/2 oz).
2 szklanki śmietany kremówki
Niech maliny rozmrozić w workach. Łączyć maliny (wraz z niezależnie od soku / ciecz w worku) i cukier w garnku. Ogrzać do wrzenia i gotować 10 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do miski. Powinieneś mieć około 2 szklanki miąższu i soku malinowego połączeniu. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Łączyć likier i żelatynę w żaroodpornej miseczki i odstawić 5 minut. Ciepła w kuchence mikrofalowej przez 10 sekund lub do żelatyny zamienia się w ciecz. Możesz też topić ją w garnku na kuchence góry, jeśli nie są w kuchenkę mikrofalową.
Trzepaczka do malinowym purée.
Pokonać śmietanę w misce aż sztywny szczyty formy, za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością. Krotnie mieszaniny malina do bitej śmietany.
Montaż:
1 szklanka orzechów laskowych czekolada-spread, ogrzewa się do znacznie rozluźniona
1 1/2 szklanki bitej śmietany
Ciemne loki czekolady lub wióry
26-28 świeżych malin (około 1 1/2 litrów)
Tort z ząbkowanym poziom nożem następnie wyciąć genoise poziomo na dwie równe warstwy. Umieść jedną warstwę 8-calowy, skupione, w dolnej części formularza w 9-calowy pan, cut wiosna góry. Szczotka z połowy sokiem malinowym. Posmarować ½ filiżanki rozprzestrzeniania czekolady z orzechów laskowych.
Wlać połowę kremu na Bawarii malinowym i po bokach tortu. Lekko spaść patelnię na przeciw jednej górnej lub dwa razy, aby upewnić się, że krem opadnie do pustego pierścienia wokół genoise. Góry z drugiej warstwy ciasta. Szczotka z pozostałego syropu. Rozprowadzić pozostałą ½ szklanki orzechów laskowych czekolady rozprzestrzeniania nad genoise. Przykryć pozostałym bawarskim kremem malinowym. Upuść na blat, jak wcześniej. Krem powinien całkowicie wypełnić 9-calowy patelni z trochę pozostało. Poziom w górę z dużą łopatką off-set. Okładka i przechowywać w lodówce, aż mieszanina, zestawy co najmniej 2 godziny.
Uruchomić mały nóż między deser i patelni. Usuń formularz wiosna kołnierz. Rozprowadzić 1 szklanka bitej śmietany na stronie deser. Rura dekoracyjne granicy bitej śmietany wokół krawędzi ciasta z kremem na pozostałej, stosując małą końcówkę gwiazdki dekorator (w razie potrzeby). Prasowych loki czekolady lub wióry język stronach ciasta. Rozmieszczanie malin koncentrycznym okręgu wokół górnej krawędzi ciasta. Posypać centrum loki czekolady.
MA==