Kuchnia

Kuchnia

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem:

-ciasto na naleśniki
-serek Almette śmietankowy
-opakowanie wędzonego łososia w plastrach
-opakowanie mrożonego szpinaku
-ser zółty
-sól, pieprz
-2 ząbki czosnku

Przygotowanie:
Upiec placki naleśnikowe i każdy posmarować cienką warstwą serka Almette. Na patelni rozpuścić trochę masła i wrzucić mrożony szpinak, podsmażać aż się rozmrozi. Posiekać ząbki czosnku i dorzucić na patelnie, doprawić solą i pieprzem, poddusić, następnie dorzucić 2 łyżki tartego sera i wymieszać by ser się wtopił.
Na placki z Almette nałożyć szpinak i poukładać kawałki łososia, posypać tartym serem i zwijać. Gotowe naleśniki układać na blachę i zapiec w piekarniku w temp. 170 stopni przez 15-20 minut. Można przed pieczeniem posypać serem dla efektu wizualnego.
Smacznego!
* Warto dodać że produkty do farszu osobiście kupowałam w biedronce, wychodzi taniej, a wciąż tak samo dobrze :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation